Politic

Tinerii din Platforma DA au organizat un protest la Guvern: „Vrem publicarea integrală a raportului Kroll-2”

Pinterest LinkedIn Tumblr

Tinerii Platformei Demnitate şi Adevăr au protestat astăzi în faţa Guvernului, cerând publicarea integrală a raportului Kroll-2. Ulterior, reprezentanții mișcării au depus la Guvern o solicitare oficială în acest sens.

Președintele organizației de tineret a Platformei DA, Dinu Plângău, a declarat că cetățenii au dreptul să cunoască numele persoanelor care apar în raportul Kroll-2, întrucât investigația este finanțată din banii publici.

Mai mult, tinerii activiști au spus că trebuie pornită o anchetă internațională în cazul furtului miliardului.

Amintim că pe data de 21 decembrie 2017, Banca Națională a Moldovei (BNM), a publicat o sinteză detaliată a investigației fraudei bancare, pe care a primit-o împreună cu cel de-al doilea raport de la companiile Kroll și Steptoe & Johnson.

Sinteza conține 57 de pagini și dezvăluie cum au fost furați banii, precum și țările prin care aceștia au circulat sau în care au ajuns. Documentul are opt capitole care descriu, printre altele,  metodologia investigației internaționale, analiza expunerilor băncilor fraudate in perioada 2012-2014, legătura grupului Shor cu acționariatul băncilor fraudate, mecanismele de spălare a banilor și destinația fondurilor frauduloase. Sinteza este accesibilă AICI.

 

loading...

Comments are closed.