Politic

Tiraspolul renunță la deciziile unilaterale care vizau administrația locală și cetățenii din satul Varnița, raionul Anenii Noi

Pinterest LinkedIn Tumblr

Guvernul de la Chișinău, reprezentanții mediatorilor și observatorilor în procesul de reglementare transnistreană din formatul de negocieri „5+2” au fost informați astăzi, 13 mai, că administrația de la Tiraspol renunță la pretinsele decrete instituite unilateral în data de 25 ianuarie 2019, care vizau autoritățile publice locale și locuitorii din satul Varnița, raionul Anenii Noi.

Decizia a fost luată în urma efortului autorităților de la Chișinău și ai dialogului continuu atât cu mediatorii și observatorii din formatul de negocieri „5+2” cât și cu reprezentanții administrației de la Tiraspol.

Amintim că la începutul acestui an, administrația din stânga Nistrului a decis să declare nule un set de acte eliberate de autoritatea publică locală din Varnița, astfel, obligând locuitorii să le perfecteze la reprezentanțele transnistrene. „Considerăm că aceste decizii unilaterale sunt provocări generate de către reprezentanți din regiunea transnistreană”, a reacționat Guvernul de la Chișinău. 

Problema satului Varnița a fost o prioritate pe agenda premierului Pavel Filip, care a solicitat Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene să sesizeze opinia internațională, dar și reprezentanții mediatorilor și observatorilor în procesul de reglementare transnistreană pentru a face uz de toate pârghiile formatului de negocieri „5+2” și de a impune administrația de la Tiraspol să renunțe la acțiuni provocatoare.

loading...

Comments are closed.