Politic

Țîrdea: Domnica Manole a prejudiciat statul cu peste 1 000 000 lei, iar Maia Sandu a răsplătit-o cu salariu și pază de sat

Pinterest LinkedIn Tumblr

În țările europene, judecătorii constituționali primesc un salariu de două ori mai mare, decât un profesor. În Republica Moldova, după ce PAS a majorat leafa magistraților Curții Constituționale până la 82 de mii de lei, aceștia vor primi de 14 ori mai mult, decât un profesor. Declarația a fost făcută de către deputatul socialist Bogdan Țîrdea, în cadrul unui briefing de presă. Parlamentarul a amintit că fracțiunea Blocului Comuniștilor și Socialiștilor va contesta la CC salariile majorate ale judecătorilor.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

„Stamate spune că în Europa salariile judecătorilor Curții Constituționale sunt de 6000 euro, dar acolo salariul mediu al cetățenilor este de 2000-3000 euro. Adică, salariul judecătorului este de două ori mai mare, decât salariul profesorului, dar nu de 14 ori, ca la noi. PAS vorbește prostii, atunci când declară că majorând leafa judecătorilor, va combate corupția. Mita judecătorilor acum va crește tot cu 100%”, a declarat Țîrdea.

Deputatul socialist se arată indignat și de faptul că un magistrat cu trecut scandalos, precum este Domnica Manole, a ajuns președinte al CC, beneficiază de un salariu de 82 de mii de lei și de pază de stat.

„Domnica Manole, pe lângă salariu de 82 mii lei, mai are și pensie de 20 mii lei. Are mai multe cote-părți în diferite companii. În 2013, ZdG a scris că Manole are 11 automobile, pe care a uitat să le declare. Domnica Manole a pierdut dosare la CEDO și a adus statului un prejudiciu de peste un milion de lei, iar pentru asta Maia Sandu i-a dat și pază de stat, PAS a votat pentru ca judecătorii CC să aibă și pașapoarte diplomatice. Ce nu vei face pentru așa oameni buni, ca Domnica Manole”, a mai adăugat Țîrdrea.

loading...

Comments are closed.