Politic

Țîrdea: PAS a condamnat pensionarii la sărăcie

Pinterest LinkedIn Tumblr

PAS a mințit pensionarii, atunci când le-a promis o viață mai bună, iar în realitate ei au ajuns să trăiască la limita sărăciei. Declarația a fost făcută de către deputatul socialist Bogdan Țîrdea, în cadrul unui briefing de presă. Parlamentarul a enumerat facilitățile pentru pensionari, care au fost anulate de actuala guvernare. Țîrdea s-a referit la indemnizația unică de 1000 de lei, pe care această categorie de cetățeni o primeau de două ori pe an, indexarea pensiilor de două ori pe an, dar și majorarea vârstei de pensionare.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

„PAS a majorat stagiul de cotizare până la 34 de ani, iar între timp, speranța de viață în Moldova a scăzut de la 70 la 69 de ani. Mortalitatea a crescut cu 11%. Bărbații, în mediu, trăiesc 65 de ani, adică el va primi pensie doar 2 ani. 60 de mii de cetățeni nu vor putea să iasă la pensie, în 2022”, a declarat Țîrdea.

Bogdan Țîrdea a prezentat și unele date despre majorarea pensiei în 2022.

„Vă rog atenție, sunt cifrele Guvernului PAS. Astfel, pensia medie a unui judecător va fi de peste 24 de mii de lei și va crește cu 3400 lei, un procuror va avea o pensie de 19400 lei, în creștere cu 2000 de lei, miniștrii vor primi pensie de aproape 12 mii de lei sau cu 1600 lei mai mult, iar pensia medie pe țară va fi de 2792 lei, în creștere cu doar 662 de lei. Asta este solidaritatea PAS, au condamnat majoritatea pensionarilor la sărăcie”, a conchis Țîrdea.

loading...

Comments are closed.