Editoriale

TOP 10 tipuri de LIKE-uri pe care le dau moldovenii pe Facebook

Pinterest LinkedIn Tumblr

Rețeaua socială creată de Mark Zuckerberg a devenit deja parte din viata noastra si zilnic ne accesăm si acualizam contul de facebook. Nu trece o zi în care să nu dăm LIKE la ceva sau cuiva.

Avem Like-uri de dat, cum procedăm? Am pregătit o listă cu tipurile de Like-uri pe care le întâlnim pe facebook:

1. Like-ul „Cu de toate” – E tipul de like dat la grămadă, nu contează cine a postat, ce a postat, primește like pentru că a apărut pe wall. E un like pentru palmares, să vadă lumea că e activ pe rețele sociale.

2. Like-ul feedback – Acest tip de like se întâlnește mai mult la corporatiști. Este un like care este acordat dacă ai primit un like. Îmi dai like, îți dau like.

3. Like-ul Obsesiv – Este acel de gen de like dat doar unei singure persoane. Acest like este dat în secunda următoare după ce postul a apărut pe facebook. De obicei, like-ul este însoțit și de un comentariu sau Share. Nu lipsește nici like-ul la comentariile pe care le face acea persoană devenită țintă.

4. Like-ul pufoșenii – Este acel like drăgălaș la poze cu pisicuțe, cățeluși, iepurași, animăluțe pufoase, etc. Like, like, like.

5. Like-ul turmă – Ai văzut că au dat toți prietenii tăi like la acel post și atunci dai și tu Like deși nici nu îți pasă despre acel articol sau ce s-a postat.

6. Like-ul fail – Nu ești atent, îți e cam lene, dai scroll pe wall plictist și dai like din greșeală pe o prostie, post dubios, știre anostă așa că iei like-ul înapoi repede, să nu vadă lumea că ai dat like la o tâmpenie.

7. Like-ul milog – Este cineva din listă ta de prieteni care nu primește like-uri deși scrie ceva interesant, așa că îi dai un like așa din milă, de încurajare. Te simți ca Țiriac atunci când dai bani la un amărât.

8. Like-ul pe interes – Atunci când dai like șefului, profesoarei, Like dat cuiva de la care ai nevoie de ceva chiar dacă postează numai prostii, aberații sau tâmpenii. Like, se știe.

9. Like-ul Valoare – E tipul de like pe barosaneala când dai like la articole de lux, Luis Vuitton, Chopard, ceasuri scumpe, Ferarri. E like dat să vadă prietenii tăi că ai aspirații, vrei să o arzi pe picior mare, etc.

10. Like-ul Academic – Când dai like la citate filosofice, apreciezi vreun articol științific, este acel tip de like pentru a arăta că ești pasionat de lucruri inteligente, ai cunoștințe elitiste, o arzi Kafka.

Tu pe care din exemplele de mai sus le-ai întâlnit?

(c) Eugen Turcu 

loading...

Comments are closed.