Economie

TOP 3 cei mai scumpi lei moldovenești de pe Ebay! Valoarea unei bancnote ajunge la 100$

Pinterest LinkedIn Tumblr

Pagina de Facebook Money-Banii, a publicat 3 exemplare ale leului moldovenesc care își depășesc cu mult valoarea reală. Aceste trei loturi le putem întâlni pe magazinul on-line eBay.

Probabil leul moldovenesc stârnește interes pentru colecționarii de monezi străine de peste hotare. Altfel nu putem explica de ce un se de bănuți moldovenești ar fi scor la vânzare de către un norvegian contra sumei de 16.99$.

Pe poziția a doua se regăsește un alt set de bănuți, are dintr-un motiv necunocut nouă este cu aproape 10$ mai scump. În opinia vânzătorului din Germania, care a postat anunțul, acest set ar trebui să coste nici mai mult, nici mai puțin de 25.65 dolari americani.

Pe prima poziție, găsim o bancnotă de 5 lei moldovenești. Pe eBay, aceasta poate fi cumpărată contra sumei de 99$. Argumentul vânzătorului este numărul norocos al seriei: 088 888.

Amintim că nu este primul caz când moneda națională moldovenească este vândută pe eBay contra unei sume care depășește valoarea reală a leului. Astfel, un internaut a scos la vânzare două bancnote, una în valoare de 1 leu, iar cea de-a doua bancnotă în valoare de 5 lei. Vânzătorul cerea 2.42 euro pentru cele două bancnote.

loading...

Comments are closed.