Tot mai aproape de federalizare? Igor Dodon a vorbit în presa germană despre conceptul său cu privire la soluționarea crizei transnistrene

igor dodon, sistemul electoral mixt, dodon psrm, psrm mandate, sistem proportional, cod electoral moldova

Premierul Maia Sandu a comentat declarațiile președintelui Igor Dodon referitor la conceptul privind oferirea unei autonomii foarte puternice Transnistriei. Astfel, Maia Sandu a precizat că nu a văzut niciun concept și nu poate să-și spună opinia referitor la ceva ce nu a văzut.

„Nu am discutat la nivel politic despre nicio propunere privind Transnistria. Nu știu despre ce vorbește dl. Igor Dodon. Noi ne păstrăm punctul de vedere: soluția politică poate să fie doar în contextul integrității teritoriale și cu o anumită autonomie a Transnistriei, să zicem, după modelul Găgăuziei. Dar, pentru moment, suntem preocupați să schimbăm costurile sau aspectul economic al acestui conflict pentru că, atât timp, cât în Transnistria unele personaje fac bani foarte mari din scheme de corupție și contrabandă, nici soluția politică nu se găsește mai ușor”, a afirmat Maia Sandu după ultima ședință a Guvernului.
 

Amintim că Igor Dodon a declarat în presa din Germania că Președinția Moldovei a elaborat un concept prin care Transnistria ar urma să primească statut special sub forma unei autonomii foarte puternice. „Mi-aș imagina că Transnistria din statul moldovenesc primește un statut special sub forma unei autonomii foarte puternice. Președinția noastră a elaborat un concept pe care îl vom prezenta partenerilor noștri de coaliție”, a afirmat Dodon pentru publicația Spiegel.de.

Amintim că în 1994 la fel a fost rezolvată și problema separatismului din Găgăuzia – aceștia au primit autonomie, iar acum au guvern și parlament propriu la Comrat. Îm prezent bașcanul Găgăuziei este Irina Vlah.

Istoria unei fotografii trucate, premierul Maia Sandu la inaugurea bașcanului Găgăuziei Irina Vlah, moldova gaguzia. maia sandu irina vlah, igor dodon maia sandu, moldova rusia, 
Total
0
Shares
Total
0
Share