Toți angajații statului implicați nemijlocit în lupta cu COVID-19 vor primi un supliment salarial

Angajații statului implicați nemijlocit în acțiuni de prevenire, control și tratare a infecției COVID-19 vor beneficia de un salariu de bază suplimentar.

Anunțul a fost făcut de către premierul Ion Chicu, după ședința Comisiei pentru Situații Excepționale, vineri, 10 aprilie.

Pentru motivarea financiară a personalului implicat în supravegherea, controlul și tratamentul COVID-19, pe perioada stării de urgență, hotărârea Comisiei prevede un spor lunar de compensare pentru munca prestată în condiții de risc sporit pentru sănătate în mărime de până la un salariu de bază personalului Agenției Naționale de Sănătate Publică, personalului instituțiilor medicale, inclusiv personalului detașat, din subordinea Ministerului Afacerilor Interne, Ministerului Apărării, Administrației Naționale a Penitenciarelor. Mărimea concretă a sporului se stabilește de către conducătorul instituției, în funcție de aportul angajatului în vederea prevenirii, controlului și tratării COVID-19.

Totodată, a fost stabilit un supliment în mărime de 50% la salariul de funcție pentru motivarea financiară a personalului din cadrul asistenței medicale urgente prespitalicești, implicat în acordarea asistenței medicale pacienților cu COVID-19. La fel, se stabilește un supliment în mărime de până la 50% la salariul de funcție pentru motivarea financiară a personalului din cadrul asistenței medicale primare implicat nemijlocit în acordarea asistenței medicale pacienților cu COVID-19.

Citește și: Dispoziția nr. 16 din 10 aprilie 2020 a Comisiei pentru Situații Excepționale a Republicii Moldova

Total
0
Shares
Total
0
Share