Politic

Toți avocații lui Șor au primit amenzi judiciare, inclusiv cel din Marea Britanie

Pinterest LinkedIn Tumblr

Procuratura Anticorupție informează că, la 03 martie 2023, ora 10:00, a avut loc o nouă ședință de judecată pe cauza de învinuire a lui Ilan Șor, în cadrul căreia apărătorii au înaintat cerere de amânare pe motivul depunerii la Curtea Supremă de Justiție a unei cereri de strămutare a cauzei.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

Cererea de amânare fiind apreciată de către instanța de judecată drept neîntemeiată pe motiv că nu există actualmente o încheiere a Curții Supreme de Justiție ce ar dispune suspendarea procesului penal, astfel continuându-se ședința de judecată.

Ca urmare a respingerii cererii de amânare, avocații au înaintat cerere de recuzare întreg completului de judecată din cadrul Curții de Apel Chișinău.

În rezultatul examinării cererii de recuzare, recuzarea a fost respinsă ca neîntemeiată, abuzivă și înaintată cu rea-credință în vederea tergiversării examinării procesului penal. Tuturor celor patru avocați prezenți în ședință, inclusiv avocatului din Marea Britanie, fiindu-le stabilită câte o amendă judiciară în mărime de 2250 lei fiecăruia.

După examinarea cererii de recuzare examinarea cauzei a continuat cu prezentarea probelor apărării cercetate anterior și pe care partea apărării își întemeiază poziția.

Următoarea ședință a fost stabilită pentru 10 martie 2023, ora 09:30 în cadrul căreia apărătorii urmează să continue prezentarea probelor întru susținerea apelurilor sale.

loading...

Comments are closed.