Economic

Toți șomerii înregistrați vor primi ajutor social în perioada stării de urgență

Pinterest LinkedIn Tumblr

Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă a informat că, pe durata stării de urgență, persoanele înregistrate cu statut de șomer la subdiviziunile teritoriale pentru ocuparea forței de muncă beneficiază lunar de ajutor de șomaj în cuantum de 2.775 lei.

Ajutorul se va acorda chiar dacă persoanele nu au stagiul de cotizare necesar pentru a beneficia de ajutor de șomaj.

Șomerii care deja beneficiază de ajutor de șomaj sau au obținut dreptul la ajutorul de șomaj în perioada stării de urgență, în cuantum mai mic decât 2.775 lei, vor beneficia de compensarea diferenței dintre cuantumul ajutorului de șomaj acordat și suma de 2.775 lei, până la ridicarea stării de urgență.

Pentru a beneficia de ajutor de şomaj, persoanele care nu au statut de şomer urmează să se înregistreze la subdiviziunea teritorială pentru ocuparea forţei de muncă în raza căreia îşi au domiciliul sau reşedinţa, pentru obţinerea statutului de şomer, conform legislaţiei în vigoare, și solicitarea ajutorului de șomaj.

Persoanele care au statut de șomer, dar nu beneficiază de ajutor de şomaj urmează să depună la subdiviziunea teritorială pentru ocuparea forţei de muncă în raza căreia îşi au domiciliul sau reşedinţa o cerere de solicitare a ajutorului de şomaj în cuantum de 2.775 lei.

Pentru a beneficia de dreptul de ajutor de şomaj, persoanele sunt rugate să depună cereri de solicitare la subdiviziunile teritoriale pentru ocuparea forței de muncă, prin poștă sau în format electronic, în a cărei rază îşi au domiciliul sau reşedinţa.

Ajutorul de șomaj se plătește lunar de către Casa Națională de Asigurări Sociale în baza informațiilor prezentate de către subdiviziunile teritoriale pentru ocuparea forței de muncă.

Citește și: Banca Mondială va aloca 160 de miliarde de dolari în sprijinul țărilor afectate de coronavirus

loading...

Comments are closed.