Tradiții la sărbătorile de iarnă: Pe ce dată se despodobește bradul?

Tradiții la sărbătorile de iarnă, Pe ce dată se despodobește bradul, craciunul si revelionul, cadouri mos craciun, pomul de craciun chisinau, targul de craciun, guvernul filip, pdm, 

Împodobirea bradului este o activitate așteptată de toată familia. Nu la fel de plăcut este însă momentul în care bradul rămâne fără podoabe, tocmai din această cauză mulți dintre noi amână să facă asta.

Data la care se despodobește bradul de Crăciun e o enigmă pentru mulți creștini, iar fiecare face acest lucru atunci când crede de cuviință. Unii spun că acesta trebuie despodobit imediat după Revelion, în timp ce în unele zone din țară se ține cu beteală și globuri până în preajma Sărbătorilor Pascale. Ceea ce este cam exagerat.
 

Cea mai cunoscută variantă, și cea corectă, este despodobirea bradului pe 7 sau 8 ianuarie. Unii aleg să nu îl țină atât de mult în casă pentru că bradul se uscă și lasă în urmă numai mizerie.

De aceea tot mai mulți oameni optează pentru un brad artificial, care este ecologic și poate fi folosit mai mulți ani la rând.

Total
0
Shares

Pentru abonare la canalul nostru de pe Telegram, click aici!

Total
0
Share