Tragedie în SUA. Un senator american a murit împreună cu soția și cei doi copii ai săi într-un accident de avion

Avionul în care se afla senatorul Doug Larsen și familia sa s-a prăbușit duminică seară, la scurt timp după ce a decolat de pe aerodromul Canyonlands, la aproximativ 24 de kilometri nord de Moab, statul american Utah, scrie Agerpres.ro

Potrivit unui comunicat al șefului din Grand County, toate cele patru persoane aflate la bordul avionului de mici dimensiuni au murit în urma impactului cu solul. Moartea senatorului Doug Larsen din Dakota de Nord a fost confirmată, luni, într-un e-mail pe care liderul majorității republicane din Senat, David Hogue, l-a trimis colegilor parlamentari.

„Senatorul Doug Larsen, soția lui, Amy și cei doi copii mici ai lor au murit într-un accident de avion aseară (n.r. – duminică seară) în Utah. Au fost în vizită la familie în Scottsdale și se întorceau acasă. S-au oprit să facă plinul în Utah”, a notat David Hogue.

Nu este clar cine pilota avionul. „Aeronava s-a prăbușit în circumstanțe necunoscute după decolare la Moab, Utah”, a transmis Administrația Federală a Aviației (FAA).

Într-o postare pe Facebook din decembrie 2020, Doug Larsen anunța că soția sa a efectuat „primul ei zbor ca pilot”. Consiliul Național pentru Siguranța Transporturilor a transmis că un un investigator va merge la locul accidentului să examineze aeronava, să solicite comunicațiile de trafic aerian, datele radar, rapoartele meteorologice și să încerce să contacteze eventualii martori.

De asemenea, anchetatorul va cere actele privind întreținerea aeronavei, precum și dosarele medicale și istoricul pilotului. Doug Larsen a fost un republican ales pentru prima dată în Senat, în 2020, din partea statului Dakota de Nord.

Total
0
Shares
Total
0
Share