Traian Băsescu: Granița României Unite ar urma să fie pe Nistru!

dodon basescu, cetatenie moldova, judecata, moldova romania, unire 2018

Granița de est a unei Românii unite cu R. Moldova ar urma să fie „pe Nistru” pentru că România are datoria de a nu repeta greșeala enormă, făcută în al Doilea Război Mondial, de a trece Nistrul. Declarația a fost făcută de fostul președinte al României, Traian Băsescu.

Într-un interviu pentru Europa Liberă, el a precizat că în acest scenariu, statul regiunii transnistrene ar urma să fie decis la masa negocierilor de Ucraina, Rusia și România (care ar avea acest statut prin unirea cu R. Moldova).

Traian Băsescu, președinte de onoare al Partidului Unității Naționale (PUN) din Moldova, a mai atras atenția că în cei aproape 30 de ani de la destrămarea URSS, Republica Moldova nu a reușit să obțină nici garanții de securitate, nici o perspectivă de viitor – ambele i le-ar putea da unificarea cu România, prin faptul că ar deveni membră NATO și a UE.

Orice plan de unificare a R. Moldova cu România ar trebui să fie discutat și acceptat de țările din regiune, începând cu Rusia, a mai declarat Băsescu.

Harta Europei de Est, moldova romania ucraina

Total
0
Shares
Total
0
Share