Transportatorii au ieșit la protest: Corupția la ANTA înflorește, transportul ilicit înflorește

Protest în Piața Marii Adunări Naționale. Transportatorii au ieșit stradă, fiind nemulțumiți de scumpirea carburanților și de faptul că autoritățile refuză să ajusteze prețul pentru călătoriile cu transportul interurban. În fața Guvernului au fost parcate zeci de microbuze, șoferii claxonează, în speranța că vor fi auziți. În special șoferii au venit cu un mesaj către vicepremierul, ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu.

“Nu suntem de acord cu ceea ce face ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale. Câteva luni în urmă, ne-am bucurat mult și am spus că uite va fi schimbare, va fi altă atitudine. Ne-am bucurat că vin noi oameni, noi instrumente, noi timpuri. În realitate, în unele domenii situația chiar s-a înrăutățit”, declară transportatorii.

Șoferii susțin că au de suferit din cauza transportului neautorizat, care este susținut, în mod ilegal și corupt, de către Agenția Națională Transport Auto (ANTA).

“Cheia rezolvării acestei probleme este în corupția din ANTA. Hai să rezolvăm această problemă, ceea ce va duce la majorarea coeficientului de ambarcare și la schimbarea calculului. Nu va trebui de dublat tariful la călătorie. Nouă ni s-au promis multe, dar cu părere de rău corupția la ANTA înflorește, transportul ilicit înflorește și asta va duce la creșterea tarifului”, au mai spus transportatorii.

Șoferii au criticat și modificările la legea carburanților, aprobată de către majoritatea PAS. Potrivit transportatorilor, această lege promovează interesele petroliștilor și îi sărăcește pe cetățenii Republicii Moldova.

Total
0
Shares
Total
0
Share