Economic

Transportatorii au ieșit la protest în centrul Capitalei

Pinterest LinkedIn Tumblr

Transportatorii au ieșit la protest în centrul Capitalei. Aceștia au anunțat că vor bloca Piața Marii Adunări Naționale. Protestatarii sunt nemulțumiți de refuzul autorităților de a ajusta tarifele pentru călătorii.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

Potrivit Asociației Patronale a Operatorilor de Transport Auto la protest sunt așteptați peste 200 de unități de transport. Totodată, Asociația Patronală a Profesioniștilor din Transporturi a anunțat că se va alătura protestului național.

Manifestanții planifică pe parcursul zilei să sisteze majoritatea rutelor regulate de pasageri.

Transportatorii, care protestează în Piața Marii Adunări Naționale, critică activitatea ministrului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu. Unul dintre șoferii, care a venit în centrul Capitalei, spune că cerința lor este să fie micșorate accizele, ca să scadă prețul la carburanți, în acest caz nu va fi nevoie de majorat tariful pentru călătorii.

„Să dea accizele în jos și o să fie tot normal! – Dar cum vă pare activitatea ministrului? – Urâtă, o prins la rapăn, după cum se vede treaba”, a declarat bărbatul.

„Prețurile să le mai reducă, asta dorim de la Guvern. Activăm să nu stăm acasă. Azi am venit cu trei pasageri, 165 de lei, motorină am luat de 400 de lei. Care-i rezonanța mai departe de lucrat? Și nu știu cum o să mă duc înapoi. Azi, în minus, mâine, în minus, ce va fi mai departe?”, spune un alt protestatar.

loading...

Comments are closed.