Tranzitul pe teritoriul României este de maximum 36 de ore

Ambasada Republicii Moldova la București anunță că cetățenii moldoveni au la dispoziție doar 36 de ore pentru a tranzita teritoriul statului român, transmite MOLDPRES.

Ambasada Republicii Moldova salută decizia autorităților bulgare de a permite intrarea cetățenilor Republicii Moldova în Bulgaria, începând cu 28 iulie 2020, la prezentarea testului PCR la Covid-19 în limba engleză, efectuat cu cel mult 72 ore înainte de intrarea în Bulgaria.

Totodată, pentru tranzitarea teritoriului României, cetățenii moldoveni vor trebui să prezinte autorităților de frontieră ale României documentele confirmative privind scopul șederii în Bulgaria (rezervarea la hotel), asigurarea medicală, rezultatele testului sus-menționat și documentele respective de călătorie.

În acest  moment, rămâne suspendată temporar, total sau parțial, activitatea prin următoarele puncte de trecere a frontierei de stat romano-bulgare: – Negru Vodă, județul Constanța; – Lipnița, județul Constanța; – Dobromir, județul Constanța; – Zimnicea, județul Teleorman; – Turnu Măgurele, județul Teleorman; – Bechet, județul Dolj (cu excepția traficului de marfă).

Ambasada recomandă ca tranzitul, care nu va depăși 36 de ore, sa fie efectuat pe culoarul de tranzit aprobat de autoritățile române pentru transportul rutier: Leușeni, Albița, Tecuci, Focșani, Buzău, București, Giurgiu, Ruse.

Total
0
Shares
Total
0
Share