Alte știri

Trasee blocate nu sunt. Poliția Națională informează că transportul circulă în condiții de iarnă

Pinterest LinkedIn Tumblr

Șeful adjunct al Poliției Naționale, Gheorghe Cavcaliuc, face un apel către toți conducătorii auto să fie prudenți la drum. Iar pentru comoditatea tuturor, Cavcaliuc și-a făcut și un canal pe Telegram unde postează informații de ultimă oră privind activitatea Poliției și cum se circulă pe drumurile naționale și locale: https://t.me/gheorghecavcaliuc.

La moment, angajații Inspectoratului Național de Patrulare identifică segmentele de drum unde pot apărea dificultăți în circulație, cu informarea angajaților S.A. ”Drumuri”pentru a dezăpezi și presura antiderapant, dar la moment drumurile naţionale şi locale sunt accesibile, trasee blocate nu sunt, iar transportul circulă în condiții de iarnă.

În zona municipiului Chișinău sunt implicate 95 echipaje de poliție și 194 angajați la fluidizarea traficului rutier, precum și 123 echipaje de poliție la nivel național.

500 de inspectori de sector din toate raioanele țării, preponderent din localitățile rurale sunt implicați să acorde suport bătrânilor singuratici și invalizilor neajutorați.

La nivel național, pe parcursul ultimelor 24 ore au fost înregistrate 6 accidente rutiere soldate cu 7 persoane traumatizate și 41 de accidente soldate cu pagube materiale.

De asemenea, este verificată activitatea întreprinderilor de transportare a călătorilor privind echiparea mijloacelor de transport cu anvelope destinate sezonului de iarnă și nu au fost depistate careva încălcări la moment.

Pentru a evita incidentele și accidentele în trafic care ar pune în pericol viața și sănătatea cetățenilor, Poliția Națională recomandă:
➡️ să fiți responsabili pentru securitatea dvs și a celor din jur
➡️ să echipați mașinile corespunzător condițiilor climaterice pentru a evita situațiile neplăcute
➡️ să renunțați la călătoriile îndepărtate
➡️ să evitați parcarea mașinilor sub copaci, construcții energetice, linii de putere

loading...

Comments are closed.