Alte știri

Trecem sau nu trecem la ora de iarnă în acest an? Răspunsul oficial pentru Republica Moldova

Pinterest LinkedIn Tumblr

Și în acest an trecem la ora de iarnă. În ultima duminică a lunii curente, adică în noaptea de 27 spre 28 octombrie, acele ceasornicelor se mută cu o oră în urmă, deci vom dormi cu o oră mai mult. Informația a fost confirmată de către Ministerului Economiei.

„Sigur trecem la ora de iarnă, fiindcă este legală conform fusului nostru orar. Urmează să se decidă ce vom face în primăvară, dacă trecem la ora de vară. Decizia se va lua în funcție de hotărîrea Comisiei Europene”, a răspus Ministerul Economiei pentru noi.md. Practic, se revine la ora normală, pentru că primăvara, în ultima noapte de sîmbătă spre duminică a lunii martie, se trece la ora de vară.

Precizăm că schimbarea orei se face în conformitate cu propunerea Comisiei Economice Europene ONU. În acest fel, lumina naturală se folosește pentru o perioadă mai lungă de timp, pe parcursul zilei.

Din anul 2014, a renunțat să schimbe ora Federaţia Rusă, iar din 2016, Turcia. În septembrie 2018, Comisia Europeană a propus renunțarea la schimbarea sezonieră a orei începînd cu anul 2019, astfel încît statele membre UE să fie libere să decidă dacă renunță la acest schimbarea orei.

loading...

Comments are closed.