Trei bărbați au dat în judecată o companie americană, după ce ar fi fost daţi jos din avion pentru că “miroseau urât”

Trei bărbați au dat în judecată compania aeriană American Airlines, după ce au fost dați jos de la bordul avionului pentru că un însoțitor de zbor s-a plâns că ”ar fi mirosit urât”, scrie Observatornews.ro

Bărbații, care nu au fost așezați împreună și nu se cunoșteau între ei, spun că fiecare a fost dat jos din avion pe 5 ianuarie.

”American Airlines ne-a făcut de râs și ne-a umilit”, au spus bărbații într-o declarație, potrivit BBC.

Compania aeriană cu sediul în Texas a declarat că investighează problema, întrucât acuzațiile nu se aliniază cu valorile sale.

Toți bărbații de culoare din avion au fost dați jos

Bărbații își ocupaseră deja locurile și se pregăteau să plece din Phoenix când o însoțitoare de zbor s-a apropiat de fiecare dintre ei și le-a cerut să iasă din avion.

Alvin Jackson, Emmanuel Jean Joseph și Xavier Veal susțin că, în timp ce ieșeau, și-au dat seama că ”fiecare bărbat de culoare din zbor a fost dat jos din avion”.

Fiecare dintre bărbați zburase din Los Angeles mai devreme în acea zi, fără nicio problemă.

La poarta de îmbarcare, cei trei bărbați, împreună cu alte cinci persoane, au fost anunțați de un agent al companiei aeriene că au fost “dați jos de la bordul avionului pentru că un însoțitor de bord s-a plâns că miroseau urât”.

”Nu există nicio altă explicație în afară de culoarea pielii noastre”, au declarat miercuri bărbații într-o declarație, adăugând: ”Este clar că a fost vorba de discriminare rasială”.

Angajații American Airlines au încercat să îi reprogrameze pe bărbați pe alte zboruri, dar nu existau în acea noapte. După, grupului i s-a permis să își reocupe locurile pe zborul inițial.

American Airlines a precizat într-o declarație: ”Luăm foarte în serios toate plângerile de discriminare și ne dorim ca clienții noștri să aibă o experiență pozitivă atunci când aleg să zboare cu noi. Echipele noastre investighează în prezent această chestiune, deoarece afirmațiile nu reflectă valorile noastre de bază sau scopul nostru de a avea grijă de oameni.”

Total
0
Shares
Total
0
Share