Alte știri

Trei cărți de identitate românești falsificate, ridicate în punctul de trecere Giurgiulești

Pinterest LinkedIn Tumblr

Polițiștii de frontieră din punctul de trecere „Giurgiulești-Galați” au dejucat planurile a trei moldoveni care aveau intenția de a se prezenta pe teritoriul Uniunii Europene în calitate de cetățeni ai României, deținând cărți de identitate cu semne de falsificare.

Urmăriți-ne și pe Telegram!

Incidentele au fost înregistrate pe parcursul zilei de ieri pe sensul de ieșire din țară.

Prima persoană documentată pentru deținerea actului de identitate neveridic a fost un locuitor din raionul Sângerei, în vârstă de 52 de ani. Documentul a fost găsit în portmoneul personal.

Audiat, bărbatul a declarat, că a obținut cartea de identitate cu ajutorul unui necunoscut din capitală, contra sumei de 100 de euro.

La scurt timp, inspectorii Poliției de Frontieră au acționat în baza unei informații operative. Urmare, în bagajele personale ale pasagerilor au fost identificate alte două cărți de identitate românești cu semne vizibile, necaracteristice unui document autentic.

Întrebați despre cele depistate, cei doi bărbați cu vârstele de 42 și respectiv 47 ani, au comunicat că au obținut actele prin intermediul unei persoane necunoscute din Chișinău, pentru care au scos din buzunar câte 200 de euro fiecare.

Moldovenii urmau să se legitimizeze în calitate de cătățeni ai Uniunii Europene pe teritoriul Belgiei. Ca urmare, actele au fost ridicate și remise în adresa laboratorului tehnico-juridic.

Cazul este cercetat în continuare de către polițiștii de frontieră din cadrul Direcției regionale Sud. Bărbații riscă amendă în mărime de până la 650 de unităţi convenţionale sau muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 150 la 200 de ore, sau închisoare de până la 2 ani, conform prevederilor art.361 Cod Penal al Republicii Moldova.

Citește și: În ultimele 24 de ore, în cadrul Centrului COVID-19 din Chișinău, au fost internate 47 persoane

loading...

Comments are closed.