Externe

Trei deținuți au fost uciși într-o revoltă dintr-o închisoare din Peru

Pinterest LinkedIn Tumblr

Trei deţinuţi au fost ucişi luni într-o revoltă într-o închisoare din capitala peruană Lima, în contextul protestelor faţă de riscul ca noul coronavirus să facă victime în rândul penitenciarelor supraaglomerate şi lipsite de o igienă adecvată, relatează AFP şi EFE.

„Am fost informat că sunt trei morţi după revolta de la Castro Castro”, a declarat pe canalul America Noticias directorul închisorii, Gerson Villar.

Cei trei au murit în cursul unei intervenţii a poliţiei şi gardienilor închisorii pentru a prelua controlul asupra situaţiei, a adăugat acesta, fără a face alte precizări privind circumstanţele decesului.

Protestatarii de la centrul Miguel Castro Castro au incendiat saltele în semn de revoltă faţă de refuzul autorităţilor de a elibera deţinuţi vulnerabili din închisoarea veche şi suprapopulată şi unde nu pot primi un tratament adecvat.

În penitenciarul cu o capacitate teoretică de 1140 de locuri sunt închise în prezent 5500 de persoane.

O altă revoltă a avut loc luni la închisoarea din Huancayo (centrul Perului), unde sunt închişi 2100 de deţinuţi, deşi are doar 680 de locuri.

Autorităţile din Peru afirmă că noul coronavirus a ucis 15 deţinuţi şi a infectat peste 500.

Cel mai recent bilanţ general al pandemiei de COVID-19 din Peru arăta 28.699 de cazuri confirmate de contaminare, cu 782 de decese.

Sursa: agerpres.ro

Citește și: Medic din SUA, aflat în prima linie în lupta împotriva COVID-19, s-a sinucis

loading...

Comments are closed.