Lifestyle

Trei moldoveni au dezvoltat un kit ce transformă Dacia Logan într-un electromobil

Pinterest LinkedIn Tumblr

O echipă de trei moldoveni — Maxim Conoplin, Oleg Sargu şi Victor Damaschin, toți cu experienţă în inginerie şi industrie auto — au dezvoltat un kit ce poate transforma orice Dacia Logan într-un automobil 100% electric. Totul a fost posibil datorită unui proiect susţinut de Universitatea Tehnică din Moldova, transmite Telegraph.md, cu referire la PiataAuto.md

Echipa şi-a dorit să transforme unul din cele mai populare automobile cu propulsie tradiţioală din Moldova — Dacia Logan — într-unul electric, dezvoltând un kit ce ar permite replicarea rezultatului lor în număr mare pe viitor. Cu alte cuvinte, ceea ce au făcut ei acum pe exemplul unei Dacia, ar trebui să poată fi instalat pe orice exemplar Dacia Logan sau chiar și alte modele cu masă proprie similară.

Inginerii moldoveni au mers pe soluţii relativ simple şi practice, dar care să asigure viabilitatea proiectului. Ei au ales să instaleze un electromotor pe Logan, iar poziţionarea lui cea mai logică şi mai simplă este în apropierea cutiei de viteze, în locul motorului cu ardere internă. Astfel, motorul vechi s-a decuplat de cutie, iar în locul lui a fost montat electromotoul, care îşi transmite astfel forţa către cutia de viteze standard a maşinii, iar ulterior prin semiaxe punţii faţă, exact ca la un Logan standard.

VIDEO // Un motan a supraviețuit două luni închis într-un container mâncând păianjeni și lingând condensul de pe pereți

 

loading...

Comments are closed.