Trei persoane au fost prinse cu acte falsificate la frontiera Moldovei

 

Actele falsificate au constituit motiv de cercetare a doi conaționali și a unei cetățene din Ucraina.

Cazurile au fost consemnate de către polițiștii de frontieră din Punctele de Trecere a Frontierei Leușeni și Sculeni.

Primul incident este vizat cetățeanul Republica Moldova, care la solicitarea de a prezenta și alte documente, polițiștii de frontieră au depistat o carte de identitate.

Documentul era emis de către autoritățile bulgare pe numele unei persoane străine. La extinderea cercetărilor, au fost stabiliți indicii de falsificare asupra actului bulgăresc. La audieri, persoana a declarat că îl obținuse în mod gratuit, prin intermediari.

Totodată, un alt conațional, pasager la ruta “Moldova-Anglia”, a fost descoperit cu un permis de conducere românesc, cu semne de falsificare. În declarații, acesta a precizat că documentul i-a fost oferit drept cadou de ziua sa de naștere.

În ultimul caz, în pașaportul unei cetățence din Ucraina a fost depistată o carte de identitate românească, care prezenta semne de falsificare. Străina a declarat că intenționa să transmită documentul respectiv ginerelui său din Italia, susținând că l-a obținut acolo cu mulți ani în urmă.

Conform procedurilor, documentele respective au fost ridicate și urmează să fie supuse expertizei în laboratorul criminalistic al IGPF. Cercetările continuă în vederea elucidării tuturor circumstanțelor.

Total
0
Shares
Total
0
Share