Trei persoane, inclusiv o minoră au suferit intoxicații cu monoxid de carbon

Trei persoane inclusiv o minoră au avut de suferit în urma intoxicației cu monoxid de carbon emanat de soba din locuință.

Primul caz a fost înregistrat în seara zilei de 19 octombrie în orașul Bălți. Apelul la Serviciul 112 a fost recepționat la ora 21:13.

Potrivit primelor informații, o femeie în vârstă de 45 de ani, dar și o minoră de 2 ani s-ar fi intoxicat cu monoxid de carbon emanat de soba din casă.

La fața locului a intervenit un echipaj al Serviciului de asistență medicală urgentă, iar ulterior persoanele au fost transportate la spital. La moment starea acestora este satisfăcătoare.

Tot în seara zilei de 19 octombrie la ora 23:00 în localitatea Negureni, raionul Telenești a fost înregistrat un alt caz de intoxicație.

Aici, o femeie în vârstă de 65 de ani a avut de suferit în urma exploatării sobei din propria locuință.

La fața locului a fost trimis un echipaj de medici, care a stabilit că femeia s-ar fi intoxicat cu gazele emanate de sobă. Serviciul de asistență medicală urgentă a acordat persoanei îngrijiri necesare la domiciliu, fără a fi necesară internarea acesteia în spital.

În ambele cazuri incendii în locuințe nu s-au produs, iar toate circumstanțele urmează a fi stabilite de specialiști.

În acest context, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență vine cu recomandări pentru cetățeni în vederea prevenirii incendiilor și a riscului de intoxicație cu monoxid de carbon în urma exploatării sobelor din locuințe și a surselor de încălzit.

Total
0
Shares

Pentru abonare la canalul nostru de pe Telegram, click aici!

Total
0
Share