Trei tineri au desfășurat stagii în Parlament în sesiunea de primăvară 2023

Participanții la programul de stagii în Parlamentul Republicii Moldova, sesiunea de primăvară 2023, au primit, astăzi, certificatele de realizare a stagiului.

Pe durata celor trei luni de stagiu la Parlament, cei trei tineri au activat în cadrul Direcției relații interparlamentare și în Secretariatul Comisiei politică externă și integrare europeană.

Stagiarii au participat la procesul de elaborare și administrare a actelor legislative, la ședințele comisiilor parlamentare și la ședințele plenare, au oferit asistență în cadrul vizitelor oficialilor străini la Parlamentul Republicii Moldova, precum și la alte activități desfășurate de subdiviziunile Secretariatului Parlamentului, conform specializării.

În cadrul ceremoniei de înmânare a certificatelor, secretarul general al Parlamentului, Tamara Gheorghița, a adresat felicitări tinerilor stagiari și a apreciat interesul și implicarea acestora în activitățile din cadrul celor două subdiviziuni ale Secretariatului Parlamentului.

„Vă urăm succes în devenirea profesională și sper că această experiență a fost una utilă pentru voi. Să știți că avem nevoie de tineri ambițioși, perseverenți și energici, care să completeze echipa Secretariatului Parlamentului. În acest sens, în viitor, vom aplica mecanismul de plată a stagiilor, care va mai oferi inclusiv o posibilitate mai accesibilă de angajare a tinerilor în funcția publică”, a adăugat secretarul general al Parlamentului, Tamara Gheorghița.

Mesaje de felicitare au adresat și coordonatorii, care au îndrumat tinerii pe întreaga durată a programului de stagii. Aceștia au apreciat eforturile și determinarea tinerilor de a cunoaște domeniul legislativ și de a-și dezvolta abilități și competențe profesionale.

La rândul lor, tinerii stagiari au transmis mesaje de recunoștință funcționarilor din Secretariatul Parlamentului pentru experiența acumulată.

De asemenea, studenții și-au exprimat doleanța ca programul de stagii să aibă o durată mai mare și să implice mai mulți participanți, care ar putea interacționa între ei pentru schimb de experiență. Totodată, tinerii au menționat că vor recomanda și altor studenți să aplice la programul de stagii organizat de Parlament.

Anual, în cadrul Secretariatului Parlamentului Republicii Moldova se desfășoară stagii de practică, care oferă posibilitatea tinerilor de a înțelege mecanismul de funcționare a instituției parlamentare, dar și de a obține o experiență profesională.

Programul de stagii își propune cultivarea educației parlamentare și consolidarea mecanismelor de implicare a tinerilor în procesul decizional.

Total
0
Shares
Total
0
Share