Actual

Trenul Chișinău-Iași-Chișinău va circula zilnic, înlocuind avioanele, după închiderea spațiului aerian

Pinterest LinkedIn Tumblr

Cursa de tren Chișinău-Iași-Chișinău va circula zilnic, pe fundalul valului de refugiați din Ucraina care traversează Republica Moldova și al sistării zborurilor de la aeroportul Chișinău. De la punctele de trecere cu mașina ale frontierei cu România, se relatează despre un trafic intens, informează Radio Europa Liberă.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

Reluarea cursei cu o capacitate de 200 de locuri a fost anunțată din 25 februarie, pentru zilele de vineri, sâmbătă și duminică. Însă urmare a fluxului mare de refugiați dinspre Ucraina, parte dintre care tranzitează Republica Moldova, s-a decis organizarea unui grafic zilnic pentru transportul feroviar de pasageri, a declarat Europei Libere directorul general al Căii Ferate din Moldova (CFM), Oleg Tofilat.

Totodată, precizează Oleg Tofilat, după închiderea spațiului aerian al Republicii Moldova până pe 4 martie, ,,o mare parte din cursele aeriene au fost direcționate spre aeroportul din Iași, de aceea s-a hotărât să accelerăm reluarea cursei pentru a oferi călătorilor o posibilitate sigură și confortabilă pentru a ajunge la Iași și din Iași spre Chișinău.

La punctele de trecere cu mașina a frontierei cu România s-au creat cozi. Fostul deputat, Veaceslav Ioniță, a postat fotografii de la punctul Sculeni, înfățișând o coloană de mașini, dar și spații amenajate pentru refugiații din Ucraina.

loading...

Comments are closed.