Trump numește condiția în care nu va retrage Statele Unite din NATO

Unul dintre principalii concurenți la președinția SUA, Donald Trump, a spus că Statele Unite vor rămâne în NATO dacă Europa își va plăti cotizațiile, scrie News.ro

Într-un interviu cu prietenul său, fostul lider al Partidului Brexit, Nigel Farage, pentru postul de televiziune GB News, el și-a reiterat loialitatea față de alianță, dar a avertizat țările europene împotriva „abuzului” de sprijin american.

„NATO ar trebui să trateze SUA în mod corect, pentru că dacă nu ar fi Statele Unite, NATO literalmente nu ar exista”, a spus Trump.

Când a fost întrebat direct dacă Statele Unite vor veni în ajutorul țărilor NATO sub președinția sa dacă vor fi atacate, el a răspuns afirmativ.

La un eveniment recent de campanie, Trump a descris modul în care a amenințat aliații să „încurajeze Rusia” la agresiune împotriva lor pentru a-i forța să-și sporească contribuțiile la securitatea colectivă a NATO.

Cuvintele sale au provocat o mare rezonanță în rândul aliaților din Alianță.

Secretarul general al NATO i-a cerut lui Trump să nu submineze întreaga securitate prin expunerea soldaților americani și europeni la un risc sporit.

În plus, în acest an, membrii europeni ai Alianței vor cheltui împreună pentru prima dată o medie de peste 2% din PIB pentru apărare.

Total
0
Shares
 
Total
0
Share