Alte știri

Turist ghinionist: Un moldovean a încercat să ajungă în Franța, cu un buletin de identitate românesc fals

Pinterest LinkedIn Tumblr

Un moldovean a intenționat să se legitimeze în calitate de cetățean român pe teritoriul Uniunii Europene, perfectându-și în acest sens un document falsificat, a fost deconspirată de polițiștii de frontieră din punctul de trecere Sculeni.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

Incidentul a fost consemnat ieri, atunci când la linia de control pe direcția ieșire din țară s-a apropiat un mijloc de transport de model Mercedes 312D, iar în calitate de pasager a fost identificat un cetățean moldovean de 26 de ani.

Examinând situația sub aspectul destinației expuse – Franța și conform analizei de risc, polițistul de frontieră a solicitat efectuarea verificărilor suplimentare. Astfel, în buzunarul din spate al pantalonilor a fost depistată o carte de identitate cu indici de falsificare, care ar fi eliberată de către autoritatea competentă din România.

Lipsa elementelor de protecție a fost confirmată și cu ajutorul tehnicii din dotare. Audiat, tânărul a comunicat că și-a perfectat documentul prin intermediul unui necunoscut, contra sumei de 150 de euro. Întâlnirile privind transmiterea setului de acte pentru eliberarea cărții de identitate și de primire-predare a acesteia au fost în capitală.

În continuare, cazul este cercetat de polițiștii de frontieră din Direcția regională VEST. Documentul a fost transmis pentru efectuarea expertizei tehnico-juridice, iar moldoveanul riscă cercetare pentru uz de fals în actele oficiale.

Citește și: Gata cu încălcările fiscale de Valentine’s Day: Inspectorii fiscali descind în piețele de flori vii din Chișinău

 

loading...

Comments are closed.