Social

Turistă atacată de un rechin în una dintre cele mai populare destinații turistice

Pinterest LinkedIn Tumblr

O turistă franceză a fost grav rănită după ce a fost atacată de un rechin în timp ce înota în Seychelles, a anunţat luni ambasadorul francez din această destinaţie turistică din Oceanul Indian, relatează AFP.

Rănită la un braţ, duminică, în largul Praslin, a doua insulă ca mărime din acest arhipelag, turista în vârstă de 45 de ani a fost transportată la spital. „Ea a fost operată aseară, iar viaţa sa nu se află în pericol”, a declarat Dominique Mas, ambasadorul Franţei în Seychelles, citat de Agerpres.

Acest incident a avut loc în plin sezon turistic în acest arhipelag alcătuit din 115 insule, renumit pentru plajele sale idilice şi situat în largul coastei de est a Africii.

Atacurile rechinilor în această zonă sunt rare. Cele mai recente au avut loc în august 2011, tot în largul Praslin, soldate cu decesul a doi turişti, un francez şi un britanic.

Autorităţile au explicat că regiunea în care turista franceză a fost muşcată este puţin mai rece şi acest lucru ar putea atrage rechinii în timpul sezonului de reproducere.

Administraţia pentru Siguranţă Maritimă a Arhipelagului (SMSA) a înconjurat zona unde s-a petrecut evenimentului şi a interzis înotul în perioada în care se desfăşoară cercetări pentru găsirea rechinului.

loading...

Comments are closed.