Politică

TV8: Andrian Candu a fost atenționat indirect pentru implicarea în pregătirea furtului miliardului

Pinterest LinkedIn Tumblr

Președintele Igor Dodon declară că „arhitecții” fraudei bancare au fost funcționarii care au pregătit legislația pentru ca furtul din sistemul bancar să fie posibil și îi atenționează pe aceștia că vor ajunge după gratii. Astfel, Dodon l-a vizat și pe deputatul Andrian Candu, care a fost ministru al Economiei în perioada în care au fost acordate garanțiile de stat pentru cele trei bănci falimentare, scrie tv8.md

„Vreau să vă informez, fără a oferi azi detalii, că există progres substanțial în ceea ce ține de investigarea fraudei bancare. În timpul apropiat, toți o să ajungă acolo unde trebuie. Există anchetă, e clar la ce persoane se referă. Hoțul trebuie să stea la închisoare și el va fi acolo. Cei care au pregătit toată legislația, fiind în funcții de miniștri și membri ai Comitetului de stabilitate financiară, ei sunt arhitecții și vor răspunde”, a declarat Igor Dodon după ședința de astăzi a Consiliului Suprem de Securitate.

Șeful statului a mai anunțat că, pe parcursul a două-trei luni, oamenii legii au avansat destul de mult în investigațiile ce țin de frauda bancară și au efectuat percheziții, care ar fi adus probe la dosar și au pus sub învinuire 10 bancheri.

Și procurorul general Alexandr Stoianoglo a promis că în viitorul apropiat vor fi oferite multe informații despre furtul miliardului, deoarece oamenii legii ar fi reușit să „dezlege mai multe noduri”.

loading...

Comments are closed.