Externe

Ucraina a eliberat un fost combatant separatist, bănuit că ar fi participat la lansarea rachetei care a omorât 300 de oameni

Pinterest LinkedIn Tumblr

Instanța din Ucraina l-a eliberat de sub arest pe fostul comandant al trupelor anti-aeriene din orașul Snejnoen Vladimir Țemah, reținut în luna iunie în așa zisa Republică Populară Donețk, adus ulterior la Kiev. Acesta a fost eliberat condiționat, transmite currenttime.tv

Autoritățile de la Kiev îl învinuiesc pe Țemah că ar fi creat o grupare teroristă. Proiectul Bellingcat, îl numea un martor important în prăbușirea avionului malaezian Boing în iulie 2014, în urma căreia au murit peste 300 de oameni.

Într-un film documentar apărut în 2015, acesta povestea că în vara anului 2014, era comandantul unei operațiuni în sud de orașul Snejnoe, unde a fost lovit avionul. Conform spuselor lui Țemah, el ascundea un anumit obiect militar, dar în film a fost scos ce anume ascundea el.

Vladimir Țemah putea fi inclus în lista de schimb de prizonieri între Rusia și Ucraina, transmite The Insider. Aceștia scriu că Rusia a pus condiția că fără Țemah, schimbul nu va avea loc. Și alți jurnaliști importanți au scris despre acest schimb, dar o confirmare de la oficiali, nu a existat.

loading...

Comments are closed.