UCRAINA // În regiunea Sloveansk a avut loc un accident chimic: A fost bombardat un depozit cu nitrat de amoniu

Un depozit din orașul ucrainean Sloveansk, regiunea Donețk, a fost bombardat. Autoritățile militare îndeamnă oamenii să limiteze timpul petrecut la aer liber și să închidă geamurile, informează Realitatea.md

Anunțul despre accidentul chimic a fost făcut de administrația militară a localității. Potrivit responsabililor, vinovați de atac se fac militarii ruși, iar îndemnurile adresate localnicilor sunt măsuri de precauție, viața lor fiind în afara pericolului.

Înainte de publicarea informațiilor oficiale despre atac, pe rețelele de socializare au apărut informații despre o explozie puternic, informează Hromadske. Anterior, Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei a raportat că ocupanții ruși ar putea organiza incidente la întreprinderi din industria chimică.

Precizăm că nitratul de amoniu este un îngrășământ mineral, dar și o substanță utilizată pentru producerea explozibilului. În 2020, la Beirut au răsunat explozii puternice din cauza a tone de produs, păstrate în unul dintre depozitele portului.

Total
0
Shares
Total
0
Share