Externe

Ucraina intenționează să creeze capacități pentru alimentarea cu gaz din România! Când va fi posibil acest proces?

Pinterest LinkedIn Tumblr

Până la sfârșitul anului, Ucraina intenționează să creeze capacități pentru alimentarea cu gaz din România. Acestea vor permite să primească 1,5 miliarde de metri cubi de combustibil, potrivit unei declarații de pe site-ul companiei ucrainene de transport a gazului Ukrtransgaz.

Părțile ucrainene și moldovene au convenit asupra modernizării stațiilor de măsurare a gazelor de frontieră pentru a funcționa invers. Obiectivul principal al cooperării este diversificarea rutelor de furnizare a gazelor naturale în Ucraina, pentru pregătirea perioadei toamnă-iarnă 2019-2020.

Până la sfârșitul anului, Ucraina intenționează să construiască linii suplimentare ale conductelor de gaz, să instaleze noi ponturi tehnologice cu instalarea a trei supape cu bilă și să finalizeze reconstrucția stației de contorizare a gazelor.

Rusia și Ucraina au semnat un contract de tranzit pe gaz în 2009. Contractul pe zece ani expiră la 31 decembrie 2019. În acest moment, Rusia intenționează să lanseze conductele de gaz Nord Stream-2 și Turkish Stream, care vor ocoli Ucraina.

Din această cauză, Kievul se teme că sistemul de transport al gazelor din țară nu va fi revendicat începând cu 2020. În plus, cu o oprire a tranzitului, Ucraina se poate confrunta cu probleme tehnice în exploatarea sistemului de transport al gazelor, care, pe lângă gazul necesar pentru consum, are nevoie și de gaz tampon care nu poate fi luat.

Negocierile de a continua tranzitul după 2019 nu s-au soldat cu succes. Marosh Shefchovich, șeful adjunct al Comisiei Europene pentru Afaceri ale Uniunii Energetice, a propus organizarea următoarei reuniuni trilaterale a părților pe gaz la 16 septembrie 2019.

Sursă: lenta.ru

loading...

Comments are closed.