Social

Ucraina sistează traficul prin punctele de trecere a frontierei „Kelmențî” și „Sokireanî”

Pinterest LinkedIn Tumblr

Potrivit informațiilor oficiale, astăzi, 10 aprilie a.c., începând cu ora 07:00, Ucraina a sistat activitatea punctelor de trecere a frontierei “Kelmențî” și “Sokireanî”.

În aceste condiții, autoritățile Republicii Moldova se află în imposibilitate de a redeschide traficul prin punctele de trecere a frontierei “Larga” și, respectiv, “Ocnița”.

Amintim că în conformitate cu Dispoziția nr. 15 din 08 aprilie 2020 a Comisiei pentru Situații Excepționale a Republicii Moldova, activitatea punctelor de trecere a frontierei „Ocnița – Sokireanî” și „Larga – Kelmențî” urma să fie restabilită, începând cu ziua de azi, 10 aprilie curent, ora 08:00.

Poliția de frontieră roagă călătorii și transportatorii de mărfuri care și-au planificat ieșirea sau intrarea din/în Republica Moldova prin punctele de trecere menționate să opteze pentru “Otaci-Moghiliov-Podolsk”.

Totodată, în scopul prevenirii răspândirii epidemiei de COVID-19, IGPF îndemnă participanții la traficul transfrontalier să amâne călătoriile și să respecte indicațiile furnizate de autoritățile competente.

În ultimele 24 de ore, în punctele de trecere a frontierei fluxul de persoane a constituit 2 437 traversări. Un număr mai mare a fost înregistrat pe sensul de intrare în Republica Moldova – 1 600 traversări persoane, dintre care 780 treceri la frontiera moldo-română, 593 treceri la frontiera cu Ucraina și 227 treceri a frontierei aeriene (rute charter).

loading...

Comments are closed.