Ucraina urmează să legalizeze consumul de canabis medicinal în luna curentă, pentru a ajuta soldații forțelor armate

Invazia Rusiei a provocat dificultăți imense în toată Ucraina, iar zeci de mii de soldați și civili suferă de răni și tulburări de stres post-traumatic. În acest context, țara este gata să legalizeze marijuana medicală, în încercarea de a oferi soldaților săi o potențială asistență, scrie Bloomberg

Dezbaterea finală a proiectului de lege ar putea avea loc la următoarea ședință a parlamentului, a declarat șeful comisiei sale de sănătate, Mykhaylo Radutskyi, într-un interviu telefonic. Sesiunea este programată pentru începutul lunii noiembrie, au spus doi parlamentari. Programul exact al ședințelor parlamentare nu este făcut public din motive de securitate. Unul dintre parlamentari a spus că legislația ar putea fi aprobată luna aceasta.

Sprijinul public pentru inițiativă este împărțit, cu 37% împotrivă și 35% pentru, potrivit unui sondaj din iulie al Centrului Razumkov din Kiev.

Proiectul de lege a fost aprobat inițial cu 268 de voturi pentru – o victorie îngustă în parlamentul de 450 de locuri. Oponenții includ fracțiunea condusă de fostul prim-ministru Iulia Timoșenko , care a susținut că canabisul medicinal ar declanșa producția și consumul necontrolat. Grupul ei solicită un referendum pentru alegători pe această temă.

Proiectul de lege are însă sprijinul partidului de guvernământ, „Sluga Naroda” care are cea mai mare prezență parlamentară. În mod crucial, ideea are sprijinul președintelui Volodimir Zelenskiy .

„Pentru ca cetățenii noștri să îndure durerea, stresul și trauma războiului, trebuie să legalizăm în sfârșit tratamentul bazat pe canabis medicinal pentru toți cei care au nevoie de el”, le-a spus el parlamentarilor în iunie.

Total
0
Shares
Total
0
Share