Politică

Ucraina va insista pe retragerea trupelor ruse din Transnistria

Pinterest LinkedIn Tumblr

Ministrul de Externe al Ucrainei, Dmytro Kuleba, a asigurat președintele ales a Republicii Moldova, Maia Sandu, că Kiev va susține integritatea teritorială a statului. Ucraina va insista pe retragerea trupelor ruse din Transnistria. O asemenea știre a apărut în presa ucraineană aseară, după vizita de la Chișinău a oficialului cu referire la Serviciul de presă al Ministerului Afacerilor Externe, transmite Telegraph.md, cu referire la Realitatea.md

Ministrul ucrainean, de asemenea, și-a exprimat mulțumirea Maiei Sandu pentru poziția sa clară privind condamnarea agresiunii Rusiei și ocupația Crimeei.

„Din partea noastră, noi vă asigurăm că vom susține integritatea teritorială a Republicii Moldova în procesul de reglementare a problemei transnistrene și împreună vom insista pe retragerea trupelor ruse din regiunea transnistreană”, ar fi subliniat Dmytro Kuleba.

Pe lângă asta, Kuleba a propus Maiei Sandu să participe pe platforma crimeeană inițiată de Ucraina.

În același timp, într-un comunicat de presă plasat pe pagina oficială de Facebook a Maiei Sandu, scrie că s-a discutat despre inițierea unei colaborări imediate în vederea relansării relațiilor bilaterale, care au stagnat 4 ani.

„Am accentuat necesitatea cooperării în ceea ce privește integrarea europeană, fortificarea securității în regiune, inclusiv prin rezolvarea pașnică a conflictului transnistrean, asigurarea securității energetice, îmbunătățirea infrastructurii în regiune, precum și facilitarea schimburilor comerciale. Am reiterat sprijinul reciproc pentru integritatea teritorială și suveranitatea fiecărui stat”, a spus Maia Sandu.

Se mai menționează că a fost convenită o vizită la Kiev pentru luna ianuarie.

Deputații Maiei Sandu sunt împotriva inițiativei PSRM de a micșora vârsta de pensionare

loading...

Comments are closed.