Externe

Ucraina. Zelenski a numit într-o funcție cheie în stat o a doua persoană din anturajul oligarhului Kolomoiski

Pinterest LinkedIn Tumblr

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a numit la conducerea unui important serviciu de pază şi protecţie un om care are legături cu magnatul Ihor Kolomoiski, numire care scoate şi mai mult la iveală legăturile între cei doi, informează vineri agenţia de presă britanică The Telegraph.

Maxim Doneţ a fost numit şef al echipei personale de gărzi de corp a preşedintelui Ucrainei, precum şi şef-adjunct al Departamentului de pază şi protecţie de stat, potrivit unui decret publicat pe site-ul web al preşedintelui joi seara. Nu se oferă alte detalii şi nu se spune de ce anume a fost ales Doneţ pentru acest post. Purtătoarea de cuvânt a lui Zelenski nu a fost disponibilă pentru comentarii în acest sens.
 
Săptămâna trecută, un avocat care are legături cu Kolomoiski, Andrii Bogdan, a fost numit şef al administraţiei prezidenţiale.
 
Actor de comedie fără experienţă politică, Zelenski a câştigat luna trecută alegerile prezidenţiale pe valul promisiunilor sale de a combate corupţia şi a pune capăt „politicilor curente”. Însă, el se află în atenţie pentru relaţiile sale de afaceri cu Kolomoiski, care este unul dintre cei mai bogaţi oameni din Ucraina şi care s-a aflat multă vreme în conflict cu autorităţile ucrainene în legătură cu controlul asupra PrivatBank, cel mai mare creditor din Ucraina.
loading...

Comments are closed.