Ucrainean, depistat la frontieră cu un permis fals. L-a cumpărat cu 500 de dolari

 

Polițiștii de frontieră au identificat în fluxul de călători un străin care deținea un document falsificat. Din declarații s-a aflat că actul a fost cumpărat contra sumei de 500 de dolari.

În data de 23 mai a2023, în punctul de trecere a frontierei Otaci s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de control, pe sensul de intrare în Republica Moldova, cetățeanul ucrainean de 38 de ani. Acesta se afla la volanul unui autoturism înmatriculat țara sa de baștină.

La controlul de frontieră, printre documentele prezentate a fost și un permis de conducere cu însemnele autorităţilor din Ucraina. Având suspiciuni cu privire la autenticitatea documentului, polițiştii de frontieră au fost efectuate verificări suplimentare. În rezultat, s-a constatat că permisul nu îndeplinește condiţiile de formă şi fond ale unuia autentic.

La audiere, străinul a declarat că documentul a fost achiziționat printr-un intermediar, identificat pe o reţea de socializare, oferind pentru servicii – 500 de dolari.

În cauză, poliţiştii de frontieră din cadrul Direcției regionale NORD efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de uz de fals în acte oficiale.

Comunicat de presă

Total
0
Shares
Total
0
Share