Externe

UE a adoptat al cincilea pachet de sancțiuni împotriva Rusiei, după masacrul de la Bucha: Cărbunele rusesc, interzis din august

Pinterest LinkedIn Tumblr

Uniunea Europeană a adoptat formal, vineri, al cincilea pachet de sancțiuni împotriva Rusiei, acesta incluzând și o interdicție pe importurile de cărbune, lemn, chimicale dar și alte produse, relatează Reuters.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

Noile măsuri interzic, de asemenea, intrarea vaselor sau camioanelor rusești pe teritoriul Uniunii Europene, fapt ce urmează să afecteze și mai puternic comerțul rusesc. De asemenea, tranzacțiile cu patru bănci din Rusia, inclusiv VTB, vor fi sistate și interzise.

Interdicția pe importurile de cărbune va intra, însă, în vigoare, abia din a doua săptămână a lunii august, însă de vineri nu mai pot fi semnate contracte noi.

Contractele existente vor fi reziliate oficial din a doua săptămână a lunii august, acest lucru însemnând că Rusia va continua să primească bani pe exporturile de cărbune până la acel moment.

„Acest sancțiuni au fost adoptate ca urmare a atrocităților comise de soldații ruși în Bucha și în alte locuri care s-au aflat sub ocupație rusească”, a spus Josep Borrell, șeful diplomației europene, într-un comunicat.

Pe lângă cărbune, sancțiunile UE blochează și importurile lemn, ciment, fertilizatori, fructe de mare și alcool, în valoare estimată de 5,5 miliarde de euro pe an.

UE a blocat, de asemenea, și exporturile de combustibil pentru avioane, semiconductori, electronice, software și echipamente de transport sau utilaje.

loading...

Comments are closed.