UE a decis: Ucraina va primi ajutor suplimentar de 50 de miliarde de euro

Cele 27 de state membre UE au ajuns la un acord privind pachetul de 50 de miliarde de euro de ajutor pentru Ucraina, transmite Agerpres. Sprijinul se acordă pentru patru ani, scrie Agerpres.ro

Anunțul despre consens a fost anunțat de către președintele Consiliului European, Charles Michel. Până acum, pachetul de ajutor a fost blocat de premierul ungar Viktor Orban.

S-a ajuns la înțelegere după ce s-a stabilit condiția revizuirii opționale a acordului, peste doi ani, dacă va fi necesar, Conform Deutsche Welle. Acesta ar fi compromisul cu administrația de la Budapesta, care solicita ca procedura să aibă loc anual.

„Unitate. Toţi cei 27 de lideri s-au pus de acord asupra unui ajutor suplimentar de 50 de miliarde de euro pentru a susţine Ucraina. Acest acord garantează o finanţare stabilă, previzibilă şi pe termen lung pentru Ucraina”, a anunțat Charles Michel.

Decizia a fost salutată de administrația de la Kiev. Premierul ucrainean Denis Shmyhal a exprimat recunoștința liderilor Uniunii Europene și lui Charles Michel, după adoptarea hotărârii.

Total
0
Shares
Total
0
Share