UE dublează valoarea asistenței macrofinanciare pentru Moldova, până la 295 de milioane de euro

 

Uniunea Europeană dublează valoarea asistenței macrofinanciare pentru Republica Moldova. Într-un comunicat de presă emis astăzi, 30 mai, în ajunul summitului CPE de la Chișinău, Consiliul European a anunțat că a majorat această sumă cu 145 de milioane de euro, scrie Realitatea.md

În total, este vorba de 295 de milioane de euro, dintre care UE va oferi până la 220 de milioane de euro sub formă de împrumuturi și până la 75 de milioane de euro sub formă de granturi.

„Republica Moldova poate continua să se bazeze pe UE. Vom continua să sprijinim Moldova, inclusiv din punct de vedere financiar. Având în vedere circumstanțele actuale, este oportun să dublăm fondurile pe care le punem la dispoziția Moldovei”, a declarat Elisabeth Svantesson, ministrul de finanțe al Suediei.

Moldova a primit statutul de țară candidată la UE în iunie 2022. Încă înainte de a i se acorda statutul de candidat la UE, Moldova a primit asistență financiară din partea UE în cadrul Instrumentului european de vecinătate. Această asistență este acum în creștere.

Total
0
Shares
Total
0
Share