Alte știri

UE o pune în genunchi pe Maia Sandu: Respectați statul de drept, apoi vă transferăm și banii

Pinterest LinkedIn Tumblr

Pentru ca banii să vină, țara noastră trebuie să îndeplinească niște condiții: este vorba despre precondițiile politice legate de respectarea mecanismelor democratice, statul de drept și drepturile omului care trebuie îndeplinite, iar măsurile de politică specifice trebuie să fie implementate cu succes. De asemenea, plățile sunt condiționate de progresele în raport cu FMI.

Comisia Europeană a aprobat prima tranșă, în valoare de 30 de milioane de euro, din asistența macrofinanciară acordată Republicii Moldova. 20 milioane de euro din cele 30 de milioane vor fi oferite ca împrumut. Aceasta e prima din cele trei plăți planificate în cadrul programului de asistență macrofinanciară către Moldova, în valoare de 100 de milioane de euro, adoptat în septembrie 2017.

Această plată este o expresie a sprijinului pentru punerea în aplicare a reformelor-cheie pentru îmbunătățirea standardelor democratice și protejarea statului de drept în Moldova. Comisia Europeană este pregătită să continue să lucreze strâns cu autoritățile moldovenești pentru a contribui la realizarea unui proiect amplu și a unui set ambițios de reforme economice și structurale necesare pentru asigurarea locurilor de muncă, creștere și investiții în beneficiul oamenilor din Moldova”, a declarat Pierre Moscovici, comisar european pentru afaceri economice și financiare.

 

loading...

Comments are closed.