UE prelungește sancțiunile în privința Rusiei ca urmare a agresiunii militare împotriva Ucrainei

Consiliul UE a decis astăzi să prelungească cu șase luni, până la 31 ianuarie 2024, măsurile restrictive care vizează sectoare specifice ale economiei Federației Ruse.

Aceste sancțiuni, introduse pentru prima dată în 2014 ca răspuns la acțiunile Rusiei de destabilizare a situației în Ucraina, au fost extinse considerabil din februarie 2022, ca răspuns la agresiunea militară neprovocată și nejustificată a Rusiei împotriva Ucrainei.

În prezent, acestea cuprind o gamă largă de măsuri sectoriale, inclusiv restricții privind comerțul, sectorul financiar, tehnologia și produsele cu dublă utilizare, industria, transporturile și produsele de lux. Acestea acoperă, de asemenea: o interdicție privind importul sau transferul de țiței transportat pe mare și de anumite produse petroliere din Rusia către UE, excluderea din SWIFT a mai multor bănci ruse și suspendarea activităților și a licențelor de radiodifuziune ale mai multor canale de dezinformare sprijinite de Kremlin. În plus, au fost introduse măsuri specifice pentru a consolida capacitatea UE de a combate eludarea sancțiunilor.

Total
0
Shares
Total
0
Share