Externe

UE vrea să se extindă, după pierderea Marii Britanii! Cele 6 state care ar putea adera după 2018

Pinterest LinkedIn Tumblr

Bulgaria, care va prelua președința Consiliul Uniunii Europene de la 1 ianuarie 2018, va insista pentru o apropiere mai mare a țărilor din Balcanii de Vest de blocul comunitar, relatează The Telegraph.

Serbia, Muntenegru, Albania, Macedonia, Bosnia și Kosovo aspiră toate să adere la Uniunea Europeană.

Cu toate că UE se confruntă cu multe provocări, inclusiv Brexitul și reforma zonei euro, comisarul european pentru politica de vecinătate și negocierile de extindere, Johannes Hahn, afirma în această săptămână că există o mai mare dorință acum de a lua în considerare o viitoare extindere a UE.

Ministrul responsabil cu președinția bulgară a UE, Liliana Pavlova, a afirmat că o cooperare mai strânsă cu țările din Balcanii de Vest, inclusiv pe probleme de migrație și securitate, este esențială pentru pacea și stabilitatea Uniunii Europene. „Pacea, liniștea, stabilitatea și viitorul Europei trec prin Balcanii de Vest. Proiectul european nu va fi complet fără ei’‘, a declarat Liliana Pavlova într-un interviu pentru The Telegraph.

Bulgaria a aderat la UE în 2007, odată cu România. Pe 17 mai 2018 Sofia va găzdui summitul UE-Balcanii de Vest, despre care Liliana Pavlova speră va duce la acorduri concrete pentru a impulsiona domenii precum transporturile, energia și conexiunile digitale între Balcanii de Vest și UE.

 

loading...

Comments are closed.