Alte știri

Ultima oră! 46 de copii s-au intoxicat la o tabără din Ucraina care aparține Universității de Medicină de la Chișinău

Pinterest LinkedIn Tumblr

46 de copii moldoveni s-au intoxicat la tabăra de reabilitare „Medic-2” din Sergeevca, Ucraina. Copiii au fost diagnosticați cu gastroenterocolită acută, iar severitatea intoxicației este ușoară până la moderată, anunță Odessa Online, citând administrația locală, transmite Unimedia.

În tabără se odihnesc 226 de copii cu vârsta cuprinsă între 7 și 14 ani. Dintre aceștia, 46 au fost spitalizați, 32 de copii au fost transportați la spitalul municipal, iar 14 au fost transportați în secția de boli infecțioase a spitalului local din satul Șabo.

Urmăriți-ne și pe Telegram!

La tabăra „Medic-2”, care aparține Universității de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu”, a fost trimisă o echipă medicală de urgență pentru a monitoriza starea de sănătate a celorlalți copii.

Copiii au fost diagnosticați cu gastroenterocolită acută, iar gradul de severitate al intoxicației este de la ușor până la moderat. Nu se cunoaște sursa intoxicației.

„La moment se efectuează o inspecție la tabăra Medic-2, pentru a stabili cauzele otrăvirii în masă a copiilor. Au fost luate probe pentru laborator din alimente”, a declarat guvernatoarea Svetlana Shatalov.

În urma intoxicării în masă a copiilor de la tabăra de reabilitare Medic-2 din satul Serghevca au fost deschis un dosar penal în temeiul articolului 137 alineatul 1 (îndeplinirea necorespunzătoare a îndatoririlor pentru protejarea vieții și sănătății copiilor) din Codul penal al Ucrainei.

O echipă de investigație lucrează pentru stabilirea tuturor circumstanțelor.

Universitatea de Medicină „Nicolae Testemițanu” nu a comentat deocamdată incidentul. De asemenea, nu este clar dacă printre copiii spitalizați sunt și cetățeni moldoveni.

loading...

Comments are closed.