Politic

ULTIMA ORĂ // Adunarea Populară din Găgăuzia sfidează deciziile autorităților de la Chișinău

Pinterest LinkedIn Tumblr

Adunarea Populară din Găgăuzia unanim a adoptat Legea cu privire la simbolurile Victoriei pe teritoriul UTA Găgăuzia, care permite confecționarea și purtarea panglicii Sf. Gheorghe, informează Telegraph.md

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

„Noi trebuie să cunoaștem istoria, trebuie să cunoaștem câți oameni au murit în timpul celui de-al doilea război mondial, ca astfel de evenimente să nu se mai repete”, a declarat deputatul Alexandr Diulgher.

Totodată, deputatul Nicolai Dudoglo s-a arătat gat convins că de 9 mai, 90% dintre locuitorii Găgăuziei vor merge la memorial purtând în piept panglica Sf. Gheorghe.

Potrivit Statutului juridic special al Găgăuziei (Gagauz-Yeri), legea locală adoptată este semnată de Guvernatorul (Başkanul) Găgăuziei în termen de 10 zile. În cazul în care Guvernatorul nu este de acord cu legea adoptată, el o restituie pentru a fi definitivă. Dacă pentru legea locală votează repetat două treimi din numărul total de deputați ai Adunării Populare, ea se consideră adoptată şi urmează a fi semnată de Guvernator. Legea locală intră în vigoare la data publicării, dacă ea nu prevede altfel.

Actele normative ale Găgăuziei care contravin Constituţiei Republicii Moldova şi prezentei legi se declară nule.

loading...

Comments are closed.