Actualitate

ULTIMĂ ORĂ // Agenția Proprietății Publice cheamă în instanță Avia Invest. Care este motivul

Pinterest LinkedIn Tumblr

În perioada Etapei I investiționale, Concesionarul activelor Aeroportului Internațional Chișinău, SRL ”Avia Invest”, nu și-a onorat integral obligațiile prevăzute de contract de concesiune. Pentru unele dintre direcțiile investiționale, SRL ”Avia Invest” a executat lucrări concesionale cu 8,8 milioane de euro mai puțin decît este prevăzut în Programul investițional, transmite Telegraph.md

Din acest motiv, la recomandările Comisiei de monitorizare a concesiunii, în temeiul prevăzut de contract, Agenția Proprietății Publice, la 06.02.2020, a expediat în adresa  SRL ”Avia Invest” o notificare prin care a solicitat achitarea daunelor, care la acel moment, se cifrau în jur de 500 mii euro.

În data de 14.02.2020 SRL ”Avia Invest” a refuzat să satisfacă pretențiile înaintate de Agenție.

Astfel, Agenția Proprietății Publice a depus cerere de chemare în judecată împotriva SRL ”Avia Invest” privind încasarea penalităților/daunelor pentru neîndeplinirea obligațiilor contractuale prevăzute pe direcții investiționale.

Cererea a fost depusă în data de 19 martie 2020 și actualmente este pusă pe rol  la Judecătoria Chișinău, sediul Centru.

Citește și: ULTIMA ORĂ! Procuratura Generală anunță că imaginile video de la sediul PD vor fi investigate în cadrul unui proces penal

loading...

Comments are closed.