Alte știri

ULTIMA ORĂ // Ala Nemerenco a anunțat noile hotărâri ale CNESP: Certificatul COVID-19, obligatoriu în scenariile grave

Pinterest LinkedIn Tumblr

În cadrul unei conferințe de presă, Ala Nemerenco, ministru al Sănătății, a prezentat noile hotărâri adoptate de către CNESP.

Astfel, astăzi au fost adoptate următoarele hotărâri:

  1. Au fost instituite și definite pragurile de alertă, de la verde până la roșu. Astfel, ANSP va publica în fiecare zi de luni pragul de alertă la nivel național, dar și individual pentru fiecare unitate administrativ-teritorială. În baza acestor alerte, Comisiile teritoriale vor aplica pentru fiecare localitate în parte măsurile de protecție ce se impun. În cazul alertei roșie, restaurantele vor putea primi doar oaspeți care dețin certificatul de vaccinare împotriva COVID-19 sau un test negativ, numit generic ”Certificat COVID-19”;
  2. Ministerul Muncii și Protecție Sociale a fost împuternicit să identifice un pachet de facilități pentru încurajarea vaccinării persoanelor care activează în prima linie și sunt supuși pericolului infectării cu COVID-19;
  3. Copiii vor învăța în școală cu prezența fizică indiferent de nivelul alertei, dar cu respectarea regulilor anti-COVID-19.

Hotărârea CNESP va fi publicată ulterior, după care vom reveni cu alte detalii. Menționăm că Ala Nemerenco, ministru al Sănătății, a refuzat să răspundă la întrebările jurnaliștilor. Aceasta i-a îndemnat pe reporteri să urmărească și alte conferințe de presă, pentru a afla mai multe informații despre noile hotărâri ale CNESP.

Din câte se cunoaște, noile restricții vor intra în vigoare din 1 octombrie 2021, dar informația este una preliminară și urmează a fi confirmată ulterior.

loading...

Comments are closed.