Social

ULTIMA ORĂ // Au fost publicate imagini VIDEO din boxa unde stă internată moldoveanca infectată cu noul coronavirus

Pinterest LinkedIn Tumblr

Ministrul Sănătății, Viorica Dumbrăveanu a publicat primele imagini VIDEO din boxa unde stă internată moldoveanca infectată cu noul coronavirus.

Pacienta depistată cu infecția Coronavirus de tip nou se simte mai bine, medicii au depus tot efortul pe parcursul zilei să îi stabilizeze starea de sănătate și le mulțumesc și pe această cale pentru profesionism și responsabilitate.

În cazul celor doi pacienți, un copil și un adult, suspectați de infecția cu Coronavirus de tip nou, testele s-au dovedit a fi negative. Aceștia primesc tratamentul corespunzător pentru infecții virale tipice.

Persoanele de pe cursa Milano-Chișinău au fost contactate de autorități și informate despre regimul de carantină la care sunt supuse timp de 14 zile. Medicii de familie au fost informați și sunt mereu în contact cu ele. Se vor face și teste și alte investigații în funcție de necesitate.

Dumbrăveanu precizează că pacienta infectată cu COVID-19 este izolată în boxa de reanimare în cadrul Spitalului Clinic Republican. Tot personalul medical care acordă asistență medicală pacientei are echipament de protecție individuală. Intrarea în secția de Reanimare este securizată și separată. Medicii din SCR au fost instruiți suplimentar la capitolul control al infecțiilor și managementul clinic al pacientului cu COVID-19.

Puteți vedea în această secvență video condițiile de îngrijire a pacientei – aici.

 

loading...

Comments are closed.