Ultima oră! BNM va publica date din raportul Kroll!

Raport kroll, furtul miliardului, bnm, vlad filat
 

Banca Naţională a Moldovei (BNM) anunţă că deocamdată nu a primit cel de-al doilea raport de investigaţie al companiilor Kroll şi Steptoe & Johnson, dar a finalizat discuţiile purtate cu consorţiul internaţional privind posibilitatea publicării unor informaţii ce se vor conţine în acest document.

Potrivit unui comunicat de presă al Băncii Naţionale, companiile Kroll şi Steptoe & Johnson au acceptat elaborarea unei sinteze care va fi dată publicităţii urmare solicitării autorităţilor Republicii Moldova, transmite IPN.

Banca Naţională va publica sinteza raportului care urmează să fie transmisă de consorţiul internaţional. În acelaşi timp, documentele de lucru care includ analizele detaliate ale urmăririi fondurilor fraudate vor fi expediate organelor de resort din Republica Moldova.

Reprezentanţii companiilor Kroll şi Steptoe & Johnson şi-au reconfirmat disponibilitatea de a colabora cu organele de anchetă şi urmărire după livrarea raportului, pentru a susţine efortul de recuperare a bunurilor fraudate pe plan internaţional, dar şi pentru a întări baza probatorie în procedurile iniţiate pe plan naţional.

Total
0
Shares
Total
0
Share